Social Icons

Pages

Friday, October 1, 2010

Banyaknya Anniversary


Masa aku kat bilik pagi tadi, ada kawan ketuk pintu..kemudian masuk ajak aku "Jom g Pulau Perhentian"..ishk..pelik jugak aku tiba-tiba je nak ajak g Pulau dan memang aku boleh agak ni ajak-ajak ayam je tu..ha2...Dia cakap nak sambut anniversary ngan isteri dia..Anniversary Pertunangan..he2..bertunang pun sambut anniversary best-best jugak ek..kalau camtu, banyak la anniversary yang nak kena sambut..anniversary merisik, anniversary perkahwinan, kemudian birthday pulak...he2..jenuh jugak tu..




 
Apepun, terpulang pada pasangan tu sendiri kan..asalkan bahagia..betul tak..yang penting, tahu menghargai dan membuat pasangan senang hati...banyak sangat anniversary kadang-kadang orang boleh lupa jugak..yang penting, tarikh 'besar' kena la ingat..sebab kalau tak ingat, gerenti si isteri atau girlfren tarik muka sepanjang hari..he2..sebab kalau pompuan, anniversary ni penting kan buat korang...betul tak..tapi, kalau bagi orang laki, erm..tak boleh nak cakap camne..rahsia..he2




Tapi, kalau orang laki ingat lagi banyak tarikh-tarikh penting, maksudnya yang 'sunat', senang la nak wat si dia lebih teruja..he2.. contohnya tarikh 1st date ke, tarikh 1st cakap ngn si dia ke..tarikh 1st g jalan rumah si dia ke..ada masa yang sesuai, buat surprise kat si dia, bagi tau tarikh-tarikh tu, gerenti cair la..he2..betul kan awak :)..bagi yang belum cuba, sila cuba dan tengok hasilnya..he2..tapi tak janji k..

26 comments:

dwaty said...

sebut pasal anivesary ni.... 10/10/10 ni mesti banyak yg nak jadikan satu tarikh yg penting... termasukla abg aku.. hehehe

Tina Farhana said...

sambut anniversary kawen je. anniversary yg lain x sambut. HEE

diriku said...

@ dwaty : 10/10/10 mmg tarikh yg cantik lah..he2..mmg ramai kot yg kawin hari 2..nt sama2 tgk camne..

@ Tina Farhana : sambut yg wajib pun dah cukup..ada masa, baru sambut yg 'sunat' 2..he2

dayapelangi said...

haha. memg pon. pasti kene ingat !! oke.

diriku said...

@ dayapelangi : PASTI ek..maksudnya mcm wajib lh tu..he2

Haura Malina said...

wahh..cam da ade pengalaman sambut anniversary.. hihi

Kuman Chaos said...

banyak betul anniversary org lelaki nak kena ingat bukan senang tu ehhehe

Kuman "jatuh" Entry

diriku said...

@ haura Malina : nmpk cam ada pengalaman ek..he2

@ Kuman Chaos : Igt yg 'wajib' je dulu..ha2

hana nabihah said...

yes..bijak!! obes untuk gemuk..hehehhe..sebut passal tarikh penting ni..saya rasa macam biasa je..xd pun macam org lain dok egt tarikh tu tarikh ni..hahah..teruk! :)

mIMey said...

hehe...bulan 10 ni bnyk maknaa

annfrendly said...

betul tu.. mesti cairnyelah..

err..tapi.. lelaki payah nak mengingat tarikh anniversary..

Farhah Zaidah said...

emm...btol lelaki jrang nak ingt tarikh2 nih...pompuan yg tuh cukup teliti...tapi sy pun kdg2 lupa gak trikh2 penting...heee

A I N I S M A I R A said...

sy xkesah sgt sal anniversary, xde nak smbut2 pon.. ckup la skdr ingat sndiri.. :)

diriku said...

@ hana nabihah : he2..setiap org berbeza..ada yg sensitif psl anniversary ni :)

@ Mimey : oo..byk makna camne tu..he2

diriku said...

@ annfrendly : org laki kalau nak igt tarikh2 ni, kena hafal kot..baru igt..xpun, paksa biar igt..ha2

@ Farhan Zaidah : he2..org pompuan pn boleh lupa jgk ek..

@ aini : He2..igt sndiri pun xpe..aslkan igt..tp xadil lah klu g2..

Nizam Limited said...

hehe..lelaki sgt malas nak ingat anniversary2 ni..kalo laki yg ingat psl bnda2 camni, dia bleh dikategorikan sbg lelaki romantis..untung la isteri dia.=)

A I N I S M A I R A said...

kalo si dia xingat, kite pn xyah la ingat.. hee..kalo die tanye, ckp la lupe, kalo die tanye knape lupe, ckp kat dia, sbb die pun lupe.. :p

diriku said...

@ nizam limited : he2..betul2..blh jd laki romantik..

@ aini : haa..ni baru adil..tgk si dia dulu igt ke tak..he2

MyraLove =) said...

best la kalo lelaki tu mudah ingt tarikh2 special tu..ahak
tp kan..kalo bleh nak lelaki camtu coz saya nih..sanagt lemah mengingat tarikh..adoyyy =)

diriku said...

@ MyraLove : he2..betul tu..baru ada yg mengingatkan kalau2 lupa..xpun sj wt2 lupa sbb nk test..he2

cik ciput said...

selalunya perempuan la yg akn igt tarikh2 penting ni..bukan apa, permepuan suka dihargai, lebih2 lagi kalau si dia igt bnda2 mcm tu..

a simple thing might be a complex one to women

- zuriey - said...

ingat tarikh besday je..14/10..hehe tak lama lagi

diriku said...

@ cik ciput : waa..simple thing pun blh jd complex ek..he2

@ zuriey : 14/10..he2

cuteyes said...

huihh..terharu tahap gaban ler kalo laki ingat sume tarikh, start dr 1st kenal, 1st dating, 1st cakap tepon n so on..perghhh,memang terbaekkkk!tapi, mana nak cari laki camtu?..takde maknanyaa...

diriku said...

@ cuteyes : he2..ada jgk kot yg jenis igt tarikh camtu..kalau org tu betul2 brharga bg dia, mgkin dia akn igt tarikh tu..

fatinmmj said...

hahah..rsanya anivessary day..ini..gurl yg lbih2..nk igt..adoi...nk wt cmne...perempuan ini..msti nk rsa dri dihargai...hahaha...lau lelaki plk..relax...sudah..cool..kan..huhuhu