Social Icons

Pages

Wednesday, August 18, 2010

Pergaulan Bebas + Terlanjur + Pregnant => Buang Bayi??


Entry sblm ni psl remaja mengamuk kerana ibunya berkhalwat
dgn lelaki lain dlm rumahnya sndri..
kali ni berkenaan kisah seorang suami sendiri yg
menangkap isterinya khalwat dgn lelaki yg baru dikenalinya..
kt rmh sdri plk 2..
Kes ni berlaku kt melaka..
 Mmg tak boleh digambarkan perasaan seorang suami yg menangkap
isterinya sendiri berkhalwat dgn orang lain..
Mana janji yg dulunya mahu setia?mahu hidup semati?
Alam bercinta tak sama dgn alam perkahwinan kot..
Tp bkn utk semua orang..
Ramai je pasangan2 lain yg lg bahagia selepas kawin..
lagi menghargai pasangan masing2..
minta2 kita dijauhkan sejauh2nya dr perkara ni..
Skrg ni mmg byk sgt kes mcm ni..
Agak2 jgk lah,plg kurang pun, hormati lah kesucian Bulan Ramadhan ni..
syaitan2 Laknatullah telah diikat,
mmg salah dri sendiri lh skrg..
Masa bulan2 lain, alasannya mungkin godaan syaitan,
tapi klu skrg??

ni tak cerita lg yg kes buang bayi..
mcm lagi bertambah2 plk skrg..
bayi yg tak berdosa dibuang mcm sampah..
mmg xberperikemanusiaan..
berapa byk pasangan yg berkahwin bertahun-tahun,
tapi xdapat zuriat..sanggup berhabis ribuan ringgit mencuba pelbagai cara
semata2 nk dptkan zuriat..
Gejala sosial seolah2 sdh tak terkawal sekarang..
Pergaulan bebas tak kira laki dan perempuan..
couple + berkepit sana-sini + terlanjur = Pregnant
Bila perut dah kembung baru kalut nk fikirkan penyelesaian,
si boyfren lari entah ke mna, xnak bertanggungjawab,
last2...

 jadi lah kes buang bayi..


ni tali pusat pn xpotong lagi..


Siapa yang harus dipersalahkan????
Di Akhirat kelak, anak2 ini yg akan mengadu kpd ALLAH SWT tentang perbuatan 
ibu bapa mereka terhadap mereka..
 camne nak jwb 2??
.....

sesungguhnya bayi yang dilahirkan itu suci (fitrah)..



12 comments:

yui92 said...

semuanya sebab orang zaman sekarang xmahu ikut agama... masing2 nak ikut selera sendiri kot...


follow sini juga

apex said...

bulan baik ni pun org buang bayi juga.....sedih bila baca kat paper...

niena said...

org skang hidup berteraskan nafsu semata2

Anonymous said...

That gambar atas skali tu yang kata ViRuSmU menda tu would be more berkesan kalau tulisan dia tak besar kecik besar kecik.

diriku said...

mcm xde beza plk bln ramadhan ngn bulan2 lain..

Tina Farhana said...

Umat akhir zaman..

dunspeak♥ said...

Semoga Allah mengampunkan dosa-dosa hambaNya.

ainnoraini said...

sedih betulkan..nyawa manusia mcm tak berharga jer...

FyZa said...

sedey tgk masalah nie yg makin teruk..x dak surutntya pun..bln posa pun ada kes buang bayi..mana la peginya kwrasan akal?

diriku said...

betul tu..bayi2 yg xberdosa yg jd mngsa..

Whoda said...

tu lah da macam trend kan..nape eh?
macam musim buah pon ade..kejap musim buang anak, kejap musim bunuh budak...haisy soryla yer tpi da macam menyerupai binatang, akal xde

diriku said...

whoda: betul2..wlpn binatang xberakal,tp binatang pun tahu syg kt anak..