Social Icons

Pages

Sunday, October 10, 2010

Facebook pun nak block jugak ke?

The URL you requested has been blocked. URL = www.facebook.com/

Ayat kat atas tu lah yang selalu kuar masa aku nak bukak facebook kat tempat aku belajar sekarang ni..alahai..facebook pun nak block jugak ke..korang nak tau tak ape sebab diorang block facebook ni?ok..ni antara penyataan yang diberikan kepada semua warga kampus..
 
Adalah dimaklumkan bahawa capaian ke laman Facebook tidak lagi dibenarkan semasa waktu pejabat. Ianya adalah keputusan dari Mesyuarat Exco Pengarah Kampus ke 100. Ia terpaksa diambil kerana kemudahan berkenaan telah mengakibatkan penurunan produktiviti warga kampus.

Saya juga mengambil kesempatan untuk menasihat kepada semua warga kampus supaya menggunakan kemudahan Internet untuk meningkatkan lagi keberkesanan perkhidmatan dan mengurangkan pelungsuran peribadi yang tidak memberi nilai tambah.

Sekian, harap maklum. Terima kasih.

'Bagus' bukan?semoga semua warga kampus dapat meningkatkan produktiviti..biar terkejut diorang nanti tengok prestasi naik mendadak pasni..baru tau..

18 comments:

.waniey jamaludin. said...

hehe~'bagus' nye!

tape2..waktu pejabat je kan

inge / cyber dreamer said...

yang penting masih bisa nge-blog kaaaan he he...

A I N I S M A I R A said...

isk2.. depe sekat2 fb, padahal depe dok suke jugak main tu.. mcm xtau.. org yg buat peraturan tu la yg biasa mlanggarnye.. :p

a n a s t a s y e a said...

kat opis saya boleh guna FB time lunch hour dan after 5.30 pm jer.. pakai lah broadband.. anytime blh guna...

diriku said...

waniey : he2..'bagus' lah sgt..diorang aim nak melahirkan warga yg produktif..semua kena..ha2

inge : nt kalau diorang tahu blog pun bpleh mengurangkan produktiviti, silap2 block jgk xtau..he2

diriku said...

aini : tu mmg betul aini..he2..tpi bdk2 cni bukan nya biasa2, siap bypass proxy lg..xguna jgk block tu..he2

anastasyea : oo..ada block jgk ek..mmg betul la kot bg diorang fb ni menurunkan produktiviti..

akuseniman said...

haha.aku time kt kelas comp,aku layan fb!xserik kne marah ngan lecturer:)
padan muke!kan da fail!

annfrendly said...

wah.. sampai macamtu sekali ke penangan FB.. produktiviti pun boleh menurun..

Myra Arshad (: said...

kekadang ada baek jugak fb ni. sy slalu je bukak fb lect. tengok kot2 dia ada tglkan link note ke tips ke hape. huhu

ishk2. tu la korang. jgn menyalah gunakan fb. hehehe

block game kat fb suda. hehe

mia said...

fb ni ok sbnarnya..yg tak ok, cara pnggunaan certain org tu..btw, thanks komen d blog sy..da follow kamu..

diriku said...

aku seniman : he2..kalau guna time kelas mmg xpatut jgk lh..

annfrendly : kalau sape2 yg addicted sgt kt fb, mungkin blh jd kot..

myra arsyad : fb ada jgk org post video ust kazim ke..bermanfaat jgk kan..kalau block game tu mmg blh diterima lh..he2

diriku said...

mia : oo..ok mia..tanx ye :)

MyraLove =) said...

hoh..smpai fb pun kena block..mungkin bakal meningkat kot prdctivity kat sane...semoge berjayelah..hahah =)

iera shahirah said...

haha..
nak gelak boleh x??
sabar je laa yer..

ok..selamat tidak ber FB..:D

diriku said...

MyraLove : peningkatan produktiviti..mungkin kot..ha2

Iera : ha2..ok je klu nk gelak..

Redbloodsnow said...

hehehe..biase lahtuh. dorg nk uols concertrate ngan study kot..hikss

diriku said...

redbloodsnow : ha2..study la sgt..

Nur Amira said...

baca buku bila free2 or bosan n nk bg ngntuk time nk tdo mlm2.haha..tu je..time len..kita njoy..jgn stress..stress xkan bt kita pandai..tp tdo akan bt kita pandai..kita xkan jd bodo klu sbb kuar p konsert semua tu..haha