Social Icons

Pages

Tuesday, October 12, 2010

Tips untuk Maintain Study

Salam semua..korang ada tak tips yang terbaik untuk 'maintain' study?rasanya setiap orang ada cara yang tersendiri kan..dekat-dekat ngan akhir semester memang perlu paksa diri lah supaya lebih rajin study ni kan..he2..sebab awal-awal semester biasanya banyak rilex-rilex, banyak jalan-jalan..bila dah nak dekat final, kalut jugak lah..he2..biasalah kan..tapi kalau student yang rajin tu lain..awal-awal lagi dah struggle..memang respect lah!!

Cara aku kalau nak maintain study, supaya mampu 'melekat' je atas kerusi tu ngan buku tanpa gangguan, yang penting sekali kena SHUT DOWN laptop..sebabnya kalau laptop yang duk depan mata tu ON, tangan secara automatik akan klik-klik mouse tu..ha2..cam takde tujuan pulak..bukak My Computer pun jadi...asalkan klik..padahal takde ape pun..kalau ada intenet lagi lah banyak nak klik-klik..ha2..last-last buku kat depan memang buka saje, tak bace pun..sekadar jeling-jeling camtu je..ishk2..tak patut kan..

11 comments:

mia said...

hahaa..btol3...komputer tutup, muka pndang buku je kan..tp komputer bukak..mata pon jadi bsar..haha

diriku said...

mia : ha2..tu la pasal..kena OFF laptop dulu..

fiq said...

kalau nota tu dalam laptop cmne? still kena bukak laptop nk study...

.waniey jamaludin. said...

mungkin akan tutup laptop mlm ni..mungkin

diriku said...

fiq : tu yg susah skit..he2..tp senang baca buku sbb lagi detail..

waniey : mungkin ek?he2..

annfrendly said...

musuh utama ann waktu study dulu adelah games... gian main games aje..
sampaikan masa tengah kuliah pun boleh teringat games.. hahahhaa..

kalau ade internet lagilah menjadi2 naseb baik mase tu tade..

diriku said...

ann : ha2..g2 ke..minat sgt tu men game smpai teringat time kuliah..

Nur Amira said...

ntah..tp ak selesa cr ak study..ak review sehari sebelum exam..bkk balik note yg ak tulis time lecture..senang begini..ak baca buku bila free or xp mana2..ak suka relaks..dekat2 nk exam ak lebih suka kuar karok loncat2..haha..puaskan hati..njoy..paling penting;JGN PONTENG LECTURE dan fokus..jgn berangan..biar body n mind ada dalam kelas..time2 len njoy ja..zaman remaja ni rugi r klu ngadap buku ja..hahaha..xyah stress time exam..lek2 suda..haha

Hanie Saad said...

tips?? oh,pastinya sy bkn calon yg sesoi utk bg tips. sbb sy dulu pun malas stdy. buka buku, tapi dok berangan. hahaha!!

INTANKUTERPILIH said...

huh, sungguh tak sesuai untuk diriku menasihati dirimu untuk maintain study kerana diriku juga teramatlah malas dahulu..huhuhu...skema plak..

Anonymous said...

Thanks a bunch for sharing this with all people you actually understand what you're talking approximately! Bookmarked. Kindly additionally consult with my web site =). We could have a hyperlink exchange agreement between us

Also visit my website :: Usa poker sites