Social Icons

Pages

Sunday, November 28, 2010

Taj Mahal kurun ke-21

Salam semua..Korang mesti penah tengok kan gambar Taj Mahal..Taj Mahal yang menjadi bukti cinta Shah Jahan kepada isterinya Mumtaz Mahal..tapi ini Taj Mahal yang versi baru..Taj Mahal kurun ke-21..masih lagi terletak di India..telah dibina oleh seorang Billionair India dengan kos mencecah USD 2 billion atau RM6.3 billion..mahal tu..sekaligus menjadi kediaman termahal di dunia..

Digelar Taj Mahal Kurun ke-21, kediaman ni digelar Antilia, ada 27 tingkat (setinggi 174 meter), luas pulak 37 161 meter persegi..siap ada ruang parkir enam tingkat lagi tu ++ beberapa kolam renang dan sebuah panggung wayang..waa..mewah betul..tapi satu je tak cukup, takde masjid skali..hehe..

Lagi satu, untuk menyelenggara Antilia ni, memerlukan kira-kira 600 pekerja..fuhh..kaya betul kan..kalau la RM6.3 billion tu kita bina rumah mcm biasa2 ni, agak-agak berapa buah rumah tu dapat dibina?mesti banyak kan..

15 comments:

Dark Half said...

billionaire india tu muslim ke x?
sebenarnya aku lebih respek billionaire cam warren buffett dan bill gates. walaupun dorg kafir, tapi kekayaan itu diagih utk membantu org2 yg miskin dan badan kebajikan

diriku said...

rsnya dia tu bukan muslim kot..

Miss Izah Mohamed said...

klu aku tiap2 ari p tgk wayang.. ahhaa

@cu SaYaNg said...

acu ada baca psl kisah pembinaan "taj mahal" kurun 21 nie..org byk duit smp dah tak tau nak buat apa dah dengan duit yg belambak...kita yg baca nie memang nye terasa sgt lah membazir...

Ainismaira said...

wayang ape ek..tgv ke gsc? hehehe

hans said...

ada baca dkt kosmo tadi
gila rumah tinggi melangit
hahahaha

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

dwaty said...

awat nanpak pelik bangunan tu... kukuh ker?????

annfrendly said...

haritu baru bace dalam paper..
owner antilia ni cakap angkuh..
terus hilang rase kekaguman..

@cu SaYaNg said...

Dear,

acu nak mohon ehsan u & friends untuk sama2 membantu blogger DJ Epoi

http://sephiasayang.blogspot.com/2010/11/hulurkan-tangan-ringankan-beban.html

RozSyah said...

dah mcm lego dah rupa bangunan tu..haha..

ada award utk anda..

http://grey-hippo.blogspot.com/

zool said...

duit dah byk sangat.. tak tau nak abis kat mana..
sepatut sedekah kat aku RM1 juta cukupla..boleh pencen awal

diriku said...

@dwaty
he2..mesti kukuh..kalau x, klu runtuh, abis la 2bilion tu..

diriku said...

@@cu SaYaNg insyaALLAH Acu..

diriku said...

@RozSyah tq =) nt sy amik k..

jiHAN said...

tq tq tq =))