Social Icons

Pages

Thursday, November 11, 2010

Sentimental

Salam Semua..lama dah tak update blog ni..nak cakap sibuk, tak jugak..sekarang ni jadi 'surirumah' sepenuh masa..he2..sidai kain..antar adik ke sekolah..bila cuti rasa cam terlalu lama, mula lah rasa boring sangat-sangat..masa student dulu, memang rasa cuti ni terlalu pendek..rasa tak cukup..sekarang ni bila dah cuti, rasa boring pulak..so, masa dah takde benda nak buat, mula lah jiwa ni rasa nak sentimental sket..tengok buku lama-lama, nota lama masa sekolah dulu-dulu..he2..pastu buka laci, terjumpa lah tiket bas yang dah berusia hampir 8 tahun..masih tersimpan lagi..masa tu tgh belajar kat Kuantan..masa ni baru nak mengenal erti berjauhan dengan family..he2..lucu jugak bila ingat balik..perasaan homesick lah..life kat hostel memang tak dapat lari dari perasaan homesick ni kan..he2..hari-hari fikir nak balik rumah je..duk mengira hari je bila la nak cuti..


banyak rupanya kenangan lama masih tersimpan kat dalam laci..he2..tu baru tiket..ape pun, kenangan lama ni menjadi sejarah hidup kita kan..

13 comments:

Iera Lollies said...

kenangan di zaman persekolahan mmg sukar tuk dilupakan..:)

Ainismaira said...

masa yg terisi dengan perkara bfaedah mmg cepat berlalu.. :)

diriku said...

iera : byk kenangan zaman persekolahan ni..he2

aini : he2..betul tu aini..

ainnoraini said...

salam...
walau pun dah lame meninggalkan alam persekolah..tapi tetap jadi memori yg terindah...

kalau boleh mcm nk jer balik kat zaman tu semula...

selalu gak citer dgn anak2 mase sek adalah palinggg best sekali...

inge / cyber dreamer said...

kenangan manis yang akan tetap tersimpan dan akan menghasilkan senyuman ketika ia hadir dalam ingatan ^^

..ika itu aku.. said...

hidup ni indah n yg indah tu akn trus kekal sbg knangan...=)

intan said...

zaman sekola mmg zaman yg paling di ingati dalam hidup kan.. ;)

diriku said...

betul tu..masa sekolah dulu ada jgk rasa malas nak g sekolah..sekarang ni bila dh abs rasa jgk nk sekolah balik..he2

dwaty said...

sejarah mungkin berulang...... rindu plak lagu newboys ni....hehe

♥myida♥ said...

betullah..bile jadi student nie dok mengira hari jek bile nak cuti..almaklumlah tak biase jauh ngn family..agak menarik entry nie...nice..:)

diriku said...

dwaty : he2..lagu new boyz sejarah mungkin berulang..layan jgk dulu2..ha2

myida : masa student mmg sensitif pasal cuti ni..he2..pantang cuti skit mula la fkir nk blk..he2

fatinmmj said...

komen fatin,
waaaa...sntimentel itu perlu...byk mnjdi kngan yg boleh wt kite trsenyummm....bestkann..ade sntimentel kngan dlu....lucu pun..ade...

msti...prnah jmpe kak arni..ini..(oohh sya sgt admiree sama die...kalau jmpe die...rse nk gmbrr byk2 dgn die..huhu)
fatinmmj

diriku said...

fatin : owh..dh pernah jumpa ke belum?dlu bljr skali je ngn dia..nmpk cam pendiam jgk lh..