Social Icons

Pages

Friday, September 17, 2010

Zaman Facebook


Salam buat kawan-kawan semua..emm..facebook..siapa tak kenal Facebook..hampir semua orang kenal facebook ni kan..tak kira muda ke, kanak-kanak ke..Cerita pasal facebook ni, teringat hari tu masa tengok adik aku yg darjah 5 tengah online FB..tengah chatting..ha2..terkejut jgk tgk bdk skrg ni dh pndai chatting..Jadi, aku tanya dia chatting ngn sape..Adik aku jawab yang dia tengah chatting ngn kawan, dari Indonesia..waa..advance budak-budak zaman sekarang..masa aku dulu kalau umur sebaya camtu tgh tangkap ikan kt sungai lagi..he2..

Dunia makin maju..Masa dulu-dulu feymes chatting guna MIRC..tentu korang ingat lagi kan MIRC 32..yang kita biasa guna 'ASL PLS' untuk mintak detail age,sex (male @Female), location..he2..Zaman tu dah lama berlalu, dah tenggelam dah pun MIRC ni..

Ni belum kira yang men game online lagi..macam-macam game ada kat facebook..tengok adik men game online CRO, sampai boleh tag team ngan kawan-kawan dari luar negara, siap boleh mintak tolong kawan 'can u give me a sword?' ..he2..advance betul budak-budak zaman sekarang ni..





p/s : Facebook pun facebook jgk, tapi jangan sampai terlalu addicted hingga lupakan kerja yang sepatutnya dibuat macam kartun kat sebelah ni..he2..

8 comments:

inge / cyber dreamer said...

update statusnya nggak pernah lupa tapi gara-gara update status terus ampe lupa kerja yah hihi

fiq said...

setuju2. zaman sekarang kalau keje x siap je mesti alasan nyer facebook.

diriku said...

inge & fiq : he2..org skrg ni g mna2 pun senang update status kt fb..gna handset pn boleh kn skrg..

Kuman Chaos said...

heran betul la, pesal aku takleh nak aktif dengan FB, maybe aku dah tua kot hehehe
Kuman Latest Entry

diriku said...

kuman Chaos : he2..betul ke dah tua..umur brape dh?ke umur ni rahsia..ha2

fiq said...

kamu, jom join contest ni. saya tag kamu dalam entri saya =)

http://meandkbe-mylifestarthere.blogspot.com/2010/09/contest-baju-raya-itikkejam.html

diriku said...

fiq : sori..baru buka blog..dah expired dh kn hari ni..dah xsempat nk join contest ni..tanx 4 inviting =]

sonnet™ said...

mane fb?HEHE!
thx 4 visiting my blog
spageti tu mmg sedap ;D