Social Icons

Pages

Sunday, September 26, 2010

Perlukah Orang Ketiga Sebagai Backup?


Salam kawan-kawan..Kita biasa dengar bukan kisah orang ketiga..senang cite, orang yang dijadikan kekasih gelap diluar pengetahuan pasangan mereka.. Contohnya A couple ngan B, dan A pun couple jugak ngan C tanpa B menyedarinya..Ada orang cakap, orang ketiga ada gunanya jugak..betul ke? Kita cuba tengok sebab yang setakat ni paling feymes yang pernah digunakan :


1) Supaya tak cepat bosan dengan pasangan



Salah satu sebab yang feymes jugak.. Bagi mereka, kalau selalu jumpa, lama-lama nanti jadi cepat bosan..ye lah, berkepit ke sana ke mari.. makan sekali, study pun sama-sama, g kelas pun sekali..jadi, untuk 'melambatkan' proses nak jadi cepat bosan, diorang cari orang ketiga..he2..setuju tak kalau reason diorang camni?





2) Sebagai Backup




Orang ketiga sebagai backup..kalau-kalau ada krisis ngn pasangan, diorang cakap masa ni orang ketiga ni penting..macam cite P Ramlee-Madu Tiga.. Kalau satu merajuk, ana kawin dua...contohnya, kalau krisis ngan A, boleh cari B, dan sebaliknya..tak stress sangat jadinya..betul ke?









3) Saja-saja untuk menghilangkan bosan





Haa..ni sebab yang paling 'power' sekali..he2..sebab saje-saje, boring..tak de benda nak buat, jadi, mempermainkan perasaan orang lain..yang ni paling 'disukai' oleh sesetengah orang..camne,boleh terima tak alasan ni?










Apepun, sendiri kena fikir patut ke tak buat camtu..bagi yang ada orang ketiga ni, pandai-pandai korang la nak cover camne..jgn sampai terbongkar sudah lah, meletup nanti..he2..Tapi, jangan jadi cam dalam gambar ni sudah la..laki ngan laki...apa la nak jadi kan..

30 comments:

shahirahsofie said...

yeahhh , entry best . hmm , betol jugak . tapi takk semesti nye org ketiga tu skandal oo kekasih gelap . ade juga yg kawan . kira nya mcm selesai kan masalah kott . kdg2 berguna . cumer kne aty2 , manusia ni cepat jeles siket .

diriku said...

he2..kalau yg tln settle masalah tu xpe..jgn ada niat lain sudah..

mIMey said...

wahh,,mmg menjadi la klu ade org ketiga,,,hehe,,kadanag2 rg ke3 tu la jd pasangan org tu,,hahahah

mIMey said...

wahh,,mmg menjadi la klu ade org ketiga,,,hehe,,kadanag2 rg ke3 tu la jd pasangan org tu,,hahahah

secangkir teh dan sekerat roti said...

hapuskan orang ketiga!!!!!!!!!

Itik Bali said...

Jangan ada ah orang ke 3
mending orang ke empat lima dan seterusnya..
soalnya orang ketiga katanya setan lho
hehehe

diriku said...

@ miMey : he2..mnjadi camne 2..kekasih gelap bertukar jd kekasih betul ke..ha2

@ secangkir teh : owh..nak hapuskan camtu sekali..he2..

@ itik bali : betul2..kalau berdua, syaitan yang jd no 3..

A I N I S M A I R A said...

org ketiga tanpa pengetahuan pasangan tu dah jadi perkara biasa skrg.. tp yg merunsingkan fkran, bila ade yg tau.. n masing2 ade org ketiga.. mcm pelik pn ade..

Kuman Chaos said...

orang ketiga kena ada supaya kalau kena cekup bleh kata "kami tak berdua.. ni bertiga nih" ehheh

tapi bertiga sorang lagi yang bahaya, org ketiga ygtak nampak
kumanx "Biggest Loser" entry

annfrendly said...

errr.. tak sanggup nak ade backup.. tak tergamaklah.. walaupun kawan..
isk2...

ainnoraini said...

kadang2 kite perlu jugak org ketiga....tapi jgn la terlebih sudah...jgn la sampai jadi kekasih gelap...semunye terpulang pd masing2...

.waniey jamaludin. said...

x pernah ade org ketiga!nak sgt!!!

haha..

diriku said...

@ ainismaira : kalau masing-masing ada org ke 3 xpe..kalau tahu, masing2 xleh nk salahkan sape2 sbb 2,2 wt bnda sama..he2

@ kuman chaos : he2..betul2..yg ketiga yg xnmpak 2 mmg bahaya..

diriku said...

@ annfrendly : xperlu ada backup ni kalau masing2 pndai jg n hargai pasangan masing2..he2..betul kn..

@ ainnoraini : betul tu..jgn terlebey sudah..he2

@ waniey jamaludin : nak ke org ke 3 tu..cari lah klu nak..ha2

@cu SaYaNg said...

kadang2 terasa nak 'mencurang' kan diri acu nie je....tapi tak berani..hehehee

Oong-ong said...

xperlu rasenye..
nnt klw d backup..
xtau mana plak nk pilih kan susah

diriku said...

@ acu : jgn cuba2..he2

@ ong : plih 2,2 skali lah..ha2..

Nsyzwni said...

tak setuju !! warghh ! betapa hancurnya hati if dapat tau bf buat camtu kan kan ? huhu .
but what goes around comes around , kalau dah buat , knfem akn kene pada diri sndri :P

diriku said...

@ Nsyzwni : ni antara sbb diorang bg..he2..bkn mnggalakkan..

MyraLove =) said...

entah la..org ketiga ni..tgk keadaan jugak kot.
kalau kita yakin dgn kejujuran pasangan kita. elakkan lah org ketiga.
tp kalau kita was-was..mungkin dia pun main 3..apa lagi..ingt dia je boleh buat..ehehe

diriku said...

@ Myralove : he2..pendapat yg bagus..

Hanie Saad said...

tak perlu pun!! jangan biar ada yg ketiga dalam hubungan dan jangan sampai jadi yg ketiga. pesanan ikhlas dr sy yg dah insaf. hahaha~~

diriku said...

@ hanie Saad : oo..dh insaf ek..ha2..betul 2..jgn jd org ke 3..

annfrendly said...

a'a.. betul tu :D
kalau pasangan tu pasang backup.. baru kite pasang backup bebanyak...
hehhehee

suraya hanis said...

bagi sy tak baik wat mcm ni..tuhan itu maha adil..kang tkene kat batang hidung sendiri baru terasa tempiasnya haaha

diriku said...

@ annfrendly : he2..balas berganda2 ek..

@ suraya hanis : klu terkena kt dri sndiri bru tahu langit tinggi ke rendah..so, kena la berlaku jujur..itu adalah lebih baik..he2

Nur Amira said...

actually sy n hubby sy kapel waktu masing2 dah da special one. dy dh 4tahun kapel n gf dy since dorg kt uni.. sy pulak dah setahun kapel n bf sy.bila lma kapel, jd mcm2 krisis n bosan.asyik2 sy kena marah la..hubby sy kawan sy mulanya, alih2 dy caring n sweet.jd minat pulak kt dy.tahu2 dy pon suka sy.then kami kapel sorok2.4 bulan pastu kami nekad dump our couple for each of us. Now kami sgt2 hepi dan bahagia berdua.he is the one.huhu

diriku said...

nur amira : ooo..g2 ke..mmg menarik jgk lh jln cte..he2..dh jodoh, xkan kemana kan..semoga bahagia selalu :)

Anonymous said...

ak ngn bf ak sng je..aku ade org ketiga pn dye taw cuz dye suh carik incase dye x dpt lyn aku msg ke or ape ke org ketiga tula yg menjadi tmpt aku ilangkan bosan..juz dye x kasi lebih2 je la :D

diriku said...

owh..kalau si dia bg kebenaran, ok..setengah org xsuka, tp depend pd individu tu sndri lah..he2