Social Icons

Pages

Thursday, March 3, 2011

Lady Boss Vs..

Em..betul tak ada orang cakap kalau orang pompuan kalau jadi BOS, memang cerewet sikit sebab diorang lebih strict..ada je yang tak kena..tapi orang cakap kalau orang laki yang jadi BOS, kebanyakannya jenis cool..betul tak?Apepun, jom baca dialog antara kami n ibu kepada pesakit kat wad..ha2..

Kami : Kak mudah ke dapat cuti, jaga anak kat wad ni?
Si ibu : dulu ok lah sebab BOS orang laki, senang sikit..sekarang BOS dah tukar orang lain, Lady Bos..susah sikit nak bagi cuti..
Kami : Kalau banding laki ngan pompuan jadi BOS ni, mana akak rasa lebih mudah berurusan?
Si ibu : rasanya mudah ngn BOS laki kot..kalau pompuan, cerewet sikit..sebab kalau saya jadi BOS pun, saya akan jadi cerewet jugak (sambil ketawa)..

ha2..apepun, entry ni bukan bersifat perkauman k nak cakap mana lebih baik, mana lebih bagus..bergantung pada individu tu sendiri jugak kan, ada yang bagus, ada yang kurang memahami..yang penting, bila kita dah jadi BOS, strict tu kena lah ada jugak baru anak buah respect..tapi kalau TERLALU over, masalah jugak kan..ha2

3 comments:

ainnoraini said...

terpulang pada masing2...

bos kak ain lelaki...senang jer tak cerewet janji kite buat kerja ok n semuanye beres...

tapi kalau bos terlalu berlembut sgt susah jugakkk...

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

dwaty said...

sian doktor kita ni.... patutla dah lama menyepi... takper... takper la... berkorban tuk org lain... lama2 nanti dah biasa la tu... semoga dapat menjalankan tugas dengan baik...