Social Icons

Pages

Friday, January 14, 2011

I Don't Want to Be a Surgeon..

Mungkin ramai yang bercita-cita nak jadi Surgeon..best tau belah-belah perut orang..tapi aku memang tak bercita-cita nak jadi seorang Surgeon..he2..sebabnya utamanya ialah TAK MINAT..bukannya ape..ha2..kalau yang minat tu, mesti nak jugak jadi seorang Pakar Bedah kan..






Bagi aku, suasana kat dalam Dewan Bedah tu adalah amat tidak BEST..ha2..biasalah, kalau dah tak minat, ape benda sekalipun jadi x best kan..suhu memang sejuk..kalau tak nak sejuk, kena pakai Gowns Hijau yang Surgeon pakai masa nak operate tu..memang selesa sekali la..he2..pernah jugak pakai masa jadi assistant Surgeon..dengan Glove, Mask Face - complete set..waa..rasa cam hebat je walaupun sebenarnya hanya jadi penolong n kadang-kadang rasa macam menganggu Surgeon pulak sbb xtahu nak tolong ape..ha2.. 





Orang cakap kalau kat Dewan Bedah ni, suasana Stress, sepi..tapi sebenarnya tak pun..kat dalam tu siap pasang lagu, siap pasang Suria.Fm lagi tu..lagu jiwang kan banyak kat Suria..Layan je la..ha2..Bagi yang minat nak jadi Surgeon, anda dan Dewan Bedah TIDAK BOLEH dipisahkan..betul kan..Kalau major operation, boleh sampai 5,6 jam..stress jugak kan..kena jaga Sterile, tak boleh nak sentuh-sentuh benda lain yang x sterile..



So, lusa aku akan ONCALL kat Dewan Bedah n secara otomatiknya kena la jadi Assistant..walaupun tak minat, tapi kena sabar la kan sebab dah tugas..sehingga jumpa lagi ye kawan-kawan :-)

6 comments:

atie said...

saya tak nak jd pakar bedah jgk..sbb saya takut tgk daging terbelah!eheh

diriku said...

atie : he2..tp klu daging yg xterbelah, susah nk mkn..

Nur'Ain Illiyana said...

xnk jadi surgeon jgk..
xsanggup nk toreh scalpel to human...
sbb manusia bkn benda tp hidupan..
anything other than surgeon...yeh!!!

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

doc sy skt perot tp jgn bedah perot sy nt xbole sumbat mknn byk2. xlaku plak ayam kt kedai tu. hehe

congrate doc!

dwaty said...

salam bertandang... saya ada tag awak... saje walaupun tau awak busy... jom ah tgk2 jer...

http://dwaty85.blogspot.com/2011/01/dapat-award-lagi.html

diriku said...

nurain : best ape belah2 org..ha2

amy : tanx amy..he2..

dwaty : award ek..nt sy amik..tq =]