Social Icons

Pages

Friday, January 7, 2011

Dunia Baru Ku

Time budak2 dulu, nak jadi orang besar..sebab orang cakap jadi orang besar ni best kot, ada keje, ada duit sendiri..time jadi student, rasa nak sangat cepat-cepat abis belajar n dapat keje..sebab keje ni orang cakap best..gaji dapat, tak payah dah nak fikir pasal exam..betul tak?Tapi dunia pekerjaan tak sama ngan dunia time jadi student kan..beza sangat-sangat..

Bila dah keje, kita dah stat pikul tanggungjawab atas bahu kita ni..takleh dah wat main-main..em..so, hidup aku sekarang ni memang betul-betul dah berbeza..huu..punch kad kena sebelum pukul 7 pagi n balik pun selalu lewat..ni belum kira oncall lagi 7pg smpai 7pagi kemudian sambung keje macam biasa sampai 5ptg..memang bz..

Follow ward round sampai berjam-jam berdiri, berkejaran ke sana-sini, memang betul-betul penat..terasa nak sangat amik cuti rehat..tapi masih lagi terlalu awal sebab baru je masuk keje..

Bagi kawan-kawan yang amik medic ni, hargai lah masa student anda..he2..sebab masa dah kerja, tanggungjawab dah kena pikul..macam yang spiderman selalu cakap "That's great power comes with great responsibility"..memang betul kot..so, sape2 yang datang Hospital Kota Bharu (HRPZ II), jangan lupa bgtau aku ye..ha2..

20 comments:

..ika itu aku.. said...

mkin kte dewase mkin bnyk cbrnnye, jd bdk2 gak best...hihi
keep it up tuan doctor!!!!!!!! =)

diriku said...

tanx ika =]

..ika itu aku.. said...

@diriku

same2 tuan doctor... =)
nk pau treatment free dpt x ni???hehe

diriku said...

he2..dtg HKB lah..

..ika itu aku.. said...

@diriku

pnjg umur kang smpi la HKB...=)
dtg HKB nak cr dr sape ni????hihi

::Miss Pikon:: said...

selamat menempuh alam pekerjaan. zaman keja mmg sgt berbeza dgn zaman stdy. as long as kita enjoy dgn keja sendiri, sume pasti okey ;)

atie said...

tak yah kata doktor.jadi engineer IT mcm atie ni pun gila bosan bekerja..time tak bosan bila akhir bulan..tgk duit dlm bank~kakaka..<--pembakar semangat kerja lagi

diriku said...

miss pikon: he2..sekarang sdg set mind utk enjoy keje ni..susah skit..ha2

atie : he2..skrg ni xmasuk lg gaji..slps 2 bln kot bru masuk..sdg menunggu jgk ni..ha2

bukankosong said...

cekalkan hati..teruskan perjuangan

Ainismaira said...

skrg awk keje di mane? hehe.. btol tu.. saye dah lalui masa blajar, masa keje, bila belajar balik rasa tenang sgt.. keje mmg agak tension la.. tambah keje cam awk kan.. tanggungjawab berat sgt..

diriku said...

bukankosong : He2..tanx
aini : he2..betul tu..tp yg best klu keje time dpt gaji lh..he2..sy keje kt Hosp Kota Bharu..

iera shahirah said...

wahh..dah kerja dah...
good luck n all da best doc!!

.waniey jamaludin. said...

good luck doktor diriku~

SyafiqaNabila said...

"hargai mase jadi student".. baik!!

gud luck Tuan Doktor!!

- zuriey - said...

jadi dr memang kena sedia 24 jam.. nanti dr leh la rawat saya ye

HoneyBUZZin said...

Hi Tuan rumah..pertama kali buzzing di sini. Bila sudah bekerja memang penat sangat...masa belajar paling seronok..tapi masa tu nak pikir bekerja pula...
susah betul layan hati ni tau!
hehehe :)

dwaty said...

PATUTLA LAMA MENYEPI... RUPANYA BUSY....

QLANtanese AQURius said...

ohhh..doktor kat hosp kota bhru ekk..nati sakit nok g situ ahh..hehe ;)

diriku said...

he2..jemput datang wad :P

Shulhanis Rauhah Shuhaimee said...

Wajar x kalo nk bekerja mase belajar sebagi student medic